Новини и други благини от Вихровения. общувай с лекота!

Значението на слабите сигнали / статия в списание "Класическа сугестопедия"

Анотация:

Настоящата статия има за цел да подчертае значението на слабите сигнали или т.нар. подпрагови дразнители в сугестопедичния учебен процес. Позовава се на два основни източника: „Глобализирано художествено изграждане на сугестопедичния учебен процес” (София, 1982 г.) и  „Сугестопедия – десугестивно обучение“ (София, 2005 г.). Във връзка с многопластовото отражение на слабите сигнали се изследват две аналогии – при взаимодействието на личността с изкуството от една страна и от друга – с неопитомената природа.

 

Сугестопедия и творчество / статия в списание "Класическа сугестопедия"
Светлана Стоянова е сертифициран преподавател-сугестопед. Работи към Център по  класическа сугестопедия „Вихровения“, София. Нейната работа е специализирана в преподаването на български език за чужденци, както и в началното ограмотяване при малките деца по метода на класическата сугестопедия. Предложената статия представя на читателите мястото на творчеството и творческия процес в сугестопедичното обучение и значението им в сугестопедичната методика като цяло.
Радостта от пътуването или как се създава английски сугестопедичен учебник / статия в списание "Класическа сугестопедия"
В чест на 95 годишнина от рождението на професор доктор Георги Лозанов, е обявен и публикуван първия брой на периодичното издание списание „Класическа сугестопедия“
Предоставяме на Вашето внимание емоционалния поглед на наши преподаватели сугестопеди, отразен в първия брой на списанието, поели по пътя към безкрайният хоризонт на познанието
ВѢди Макрина
„Ако можехме да пеем,
докато говорим
Ако можехме да танцуваме,
докато се движим,
Ако можехме да рисуваме,
докато пишем
Ако можехме да преодолеем
времето,
пространството и скоростта
Докато мислим…
За да усетим Любовта на Създателя”
Д-р Евелина Гатева