Ангелина Миразчийска: Вечерният курс Advanced IELTS дава възможност на работещите да повишат знанията по английски до ниво C1


 Този курс по английски език за напреднали е изцяло ориентиран към работещите през деня хора, които желаят да повишат знанията си по английски до ниво C1/Напреднали. Курсът ще се провежда в централата на “Вихровения” на ул. „Чипровци“ 9. 

Г-жо Миразчийска, за кого е предназначен курсът Advanced IELTS с клуб Friday Night Classics?

IELTS e най-широко признатият международен сертификат за владеене на английски език. Изисква се както за работа извън страната, така и от повечето учебни заведения в чужбина.

Вечерният курсa е предназначен за хора над 16 години, ангажирани през деня, които вече са постигнали ниво В2 и искат да повишат знанията си до ниво C1. Курсът осъществява две цели – курсистите овладяват и ниво C1, и формата на изпит IELTS. Разбира се, в курса могат да се включат и хора, които не възнамеряват да се явяват на изпит, но искат да са уверени в знанията си по английски език на майсторско ниво.

Как протичат заниманията?

Курсът започва в петък с първата среща на клуб Friday Night Classics, който е ключова част от курса, защото тогава се случват концертните сеанси. При тях в хармония с класическа музика се четат произведения на американски и английски класици, обикновено познати на курсистите в превод на български или като филмова адаптация. Идеята на курса е да се запознаем с тези произведения в оригинал, защото това е особено успешен начин за усъвършенстване и обогатяване на езиковите умения.  В допълнение, всеки понеделник и сряда ще систематизираме граматическите и лексикалните си познания чрез формата на изпит IELTS. По време на курса ще има също и дискусии, песни, ролеви игри, творчески занимания

Какво е необходимо за включване в този курс?

Езиково ниво B2 и възраст над 16 години. Не се изисква представяне на сертификат, достатъчно е да проведем събеседване, по време на което ще установим и входното ниво. Ако това входно ниво е по-ниско от В2, ще предложим на кандидата подходящ курс, с който първо да покрие ниво В2. Във „Вихровения“ разполагаме с пълната гама сугестопедични курсове от ниво А1/Начинаещи до ниво С1/Напреднали, които дават възможност на курсистите да усвояват смислени и практически приложими езикови умения без напрежение и умора, с радост и вдъхновение.