Тайните на сугестопедията разкриха нашите преподаватели в Канал 3Кой е създателят на сугестопедията и защо с тази методика се учи неусетно и много по-успешно за кратко време? Отговори на тези въпроси дадоха сугестопедите ни по английски език за деца и възрастни Ангелина Миразчийска и Теодора Николаева и сугестопедът ни по български език за чужденци Виолета Калъпова в предаването "Социална мрежа" на Канал 3. 

В разговор с водещата Милена Янинска  преподавалите на Вихровения откроиха основните моменти, които различават сугестопедията от традиционните методики за обучение по чужд език.

Емоционалното представне на материала в една глобална художествена рамка с много музика и класическо изкуство прави сугестопедията предпочитан метод за свързване с новите знания. В атмосфера на непринуденост и подкрепа от преподавателя курсистите за кратко време успяват да разгърнат потенциала си. Проговарянето на чужд език се случва спонтанно в игрови ситуации и напомня много на начина, по който децата учат с лекота от живота. Това споделиха нашите сугестопеди в предаването на Канал 3.

Курсовете по сугестопедичен английски език във Вихровения предлагат широк спектър от възможности в зависимост от възрастта и нивото на владеене на езика. Разработени са сугестопедични курсове дори и за подготовка за сертификата IELTS, разказа авторката на програмата Ангелина Миразчийска. 

Сугестопедът по български език за чужденци Виолета Калъпова сподели за постиженията на курсистите си. Вихровения е единственият сугестопедичен център, където се обучават чужденци по тази методика със специално създадения за целта учебник на Ванина Бодурова. До момента близо 100 чужденци са преминали сугестопедични курсове по български език, като в рамките на 5 седмици те проговарят езика.

Цялото интервю в Социална мрежа вижте във видеото над текста.