Violeta Kalapova

Преподавател по български за чужденци

Виолета Калъпова е сугестопед по български език за чужденци.

"Да помагам на чужденците да се свържат с българския език и култура изпълни с нов смисъл и радост живота ми. Всяка нова среща с хората, които откриват България, за мен е откровение, докосване до една неповторима история и съдба."

Завършила е  СУ „Св.Климент Охридски“ със специалност „Журналистика и масови комуникации“. Професионалните ѝ  изяви като журналист започват като радио репортер и водещ, а в зората на онлайн медиите у нас е била редактор в сайта www.dnevnik.bg за 10 години. С голяма любов създавава текстове за сп.“Моето дете“, а през последните години има изяви в сферата на ПР и рекламата.

"Срещата ми със сугестопедията не беше случайна, защото за мен тази дума беше магическа и притегателна още от детските ми години, когато слушах от моя баща д-р Иван Калъпов необикновените истории за проф.д-р Георги Лозанов, създателят на сугестологията. С него моят баща прави сензационната за 60-те години на миналия век операция без упойка. В точния момент съдбата ме събра с Ванина Бодурова, която предава идеите и вдъхновението на професор д-р Георги Лозанов. Тя пробуди в мен желанието да потърся и своя път като сугестопед по български език. Идеята да сменя професията си се роди спонтанно, но бе посрещната с ентусиазъм от колегите и приятелите ми."

"През лятото на 2015 г. се обучих за сугестопед към Фондация „Проф.д-р Георги Лозанов и проф.д-р Евелина Гатева“ и оттогава чакам с трепет всяка нова среща с хората, които търсят очарованието на българския език и са готови дори да изберат България за своя втора родина. Те не случайно избират сугестопедията, защото тя им дава една необикновена и емоционална връзка с езика, която минава през сърцето."

Курсове на преподавателя

Новини и други благини от Вихровения. Общувай с лекота!

05 Юли 2019

Своите истории на български разказват нашите курсисти - чужденци

прочети още
06 Юни 2019

Сугестопедично лятно вдъхновение на английски език

прочети още
24 Май 2019

"Ученикът трябва да има сърце чисто като кристал"

прочети още