"Да проговориш на български с усмивка и песен"

"Всяка среща с нова група е несравнимо преживяване, защото всеки един от хората, които търсят връзка с българския език има своята необикновена история. Именно тази история е основната мотивация за тях да учат български. Първата ми среща с тези хора, които са избрали България за своя втора родина, е изключително вълнуваща. Повечето от тях не просто работят тук за няколко години, а виждат в страната ни шанс за нов живот. Те харесват природата, искат да общуват пълноценно с българите и културата им. Често много от тях вече имат и своята специална среща с българин(ка), с които искат да свържат бъдещето си. Ученето на език за тях е естествено продължение на желанието им за пълноценна връзка с всичко българско.

Може би, това е причината за повечето от тези хора сугестопедичният курс по български език да се превърне във вълнуващо преживяване, в което те учат с цялото си сърце.

Безспорно голям късмет е да учиш чужд език в страната, където той се говори. Още по-голям е шансът за успех в проговарянето, когато силно желаеш да споделиш чувствата си с любим човек, за когото това е роден език.

Щастлива съм, че участвам в тази „магия“, в която за пет седмици чужденците успяват да споделят мечтите си на български. Вярвам, че първата крачка, която правим заедно в разкриване тайните на българския език, е едно прекрасно начало за всеки от тях.  Вярвам, че историите, които създаваме с курсистите ми, песните, които пеем, игрите, които играем, са един „летящ“ старт за всичко, което им предстои в България!

Вярвам, че те ще общуват свободно и с радост на български, защото са проговорили на този език с усмивка и песен!"
 

Виолета Калъпова, сугестопед по български език за чужденци